در اصطلاح تخصصی به نوشیدنی هایی که طی فراوری های مختلف از گیاه «کاملیا سیننسیس» تولید میشه «چای» گفته میشه. چای سفید، چای سبز و چای سیاه هر سه از همین گیاه به دست میان.اون چایی که رفیق شادی و غم ما ایرانیهاست همون چای سیاهه، که با انجام یه سری فرایندها روی برگ های سبز گیاه چای درست میشه. فرایندهایی که باعث میشه چای، رنگ تیره وعطر بیشتری پیدا کنه.
انواع چای در کشمون
چای سیاه،در ایران و همه کشورهای صاحب چای، به صورت سنتی، با روش دستی فراوری میشد، بعدا بخاطر راحت شدن این کار، این فرایند به کارگاه سپرده شد و بعدتر که مقیاس تولید چای بالا رفت کارخونه ها محل اصلی فراوری چای شد. بر اساس همین روشهای فراوری، سه دسته چای داریم: چای کارخونه ای، چای کارگاهی و چای دستساز.
در کشمون چای دست ساز و چای کارگاهی و چای کارخانهای تکخاستگاه مرغوب و با کیفیت، با اسم کشاورزی که زحمت کاشت و تهیه شو کشیده عرضه میشه.
مزیت خرید چای از کشمون
چای ایرانی پتانسیل اینو داره که کیفیتی مشابه بهترین چایهای دنیا داشته باشه، اما یه مانع مهم برای کیفیت چای ایرانی وجود داره که کشمون تلاش کرده اونو از سر راه برداره. این مانع مهم اینه که در حالت معمول، برگ سبز چای به قیمت مصوب از کشاورز خریده میشه و نه قیمتی متناسب با کیفیت چای تولید شده و این باعث میشه چایکار به جای تمرکز روی کیفیت بهتر و چیدن برگ های لطیفتر و باکیفیتتر، همه برگ ها رو بچینه و بفروشه تا از این طریق درآمد بیشتری کسب کنه.
کشمون به چایکارها گفته که کیفیت چایشون بررسی میشه و نه به قیمت ارزونتر که با قیمتی خریده میشه که متناسب با زحمتی باشه که کشاورز برای محصول کشیده. به این طریق کشاورز با ارائه چای با کیفیتتردرآمد مناسبی کسب می کنه.